Quanthurium website    
Anthuriums website Oranje anthurium Zie ons assortiment

Anthurium
Anthurium is van oorsprong afkomstig uit Zuid Amerika. De geslachtsnaam Anthurium is afgeleid van de Griekse woorden 'Anthos' en 'Oura' wat betekent 'bloei' respectievelijk 'staart'. Dat de naam Anthurium, vrij vertaald 'bloeistaart', toepasselijk is voor deze plant met zijn kolfvormige bloeiwijze, moge duidelijk zijn.

Herkomst
Teelt en veredeling vonden voor het eerst plaats in Frankrijk en België. De soort Anthurium andreanum werd tijdens een expeditie in 1876 naar de westzijde van de Andes in Colombia en Ecuador ontdekt door de Franse botanicus Eduard André (1840-1911). Het doel van zijn tocht was zoveel mogelijk planten te verzamelen, waaronder Orchideeën, Bromeliaceae en Araceae, die hij vervolgens naar Europa stuurde. Zo kocht de Belgische kweker Jean Linden de eerste exemplaren van Anthurium andreanum om er verder mee te kweken en erin te handelen. De start van de teelt en veredeling van de Anthurium andreanum was een feit. Door kruising en selectie is uit deze soort de belangrijkste huidige cultivar ontstaan, namelijk snij- en potcultuurrassen uit Anthurium andreanum.

Water
Anthurium kunt u het beste gelijkmatig en met regelmaat water te geven. Eén tot twee keer per week wat lauw water, de hoeveelheid water die de plant nodig heeft, is afhankelijk van de kamertemperatuur. U kunt goed aan de plant zien of hij water nodig heeft. De potkluit moet niet helemaal droog zijn, maar vochtig blijven (bruin gekleurd). Als de plant te nat staat, is de grond zwart. Anthurium is een tropische plant en vindt het prettig om af en toe gesproeid te worden.

Als de plant een glimmende bladkleur heeft en nieuwe bloemen produceert, kunt u ervan uitgaan dat de plant in gunstige omstandigheden verkeert. De verzorging bepaalt de levensduur en de sierwaarde van de plant.

Officiele website
Potplantenkwekerij Quanthurium
Zie ons assortiment